Vraag jouw exemplaar van de Snelgids 'In 4 stappen stoppen met ongewenst eetgedrag' t.w.v. € 47 GRATIS aan
Klik hier voor info & aanvraag

Page content

5 tekenen dat je je dieet te serieus neemt

article content

5 tekenen dat je je dieet te serieus neemt

Er is helemaal niets mis mee om je fit en gezond te willen voelen.

Het eten van gezonde voedingsmiddelen, die je dagelijks goede brandstof leveren, zijn erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Maar soms gaat een dieet echt te ver en komen ze met extreme beloften, zoals bijvoorbeeld "Verlies 10 kilo in 7 dagen!".

Je kan niet van je leven genieten als je constant op een dieet bent!

Hier zijn vijf tekenen die je kunnen helpen bij het besluit of je een pauze nodig hebt van een dieet. Dit geldt niet voor degenen die een dieet moeten volgen op doktersvoorschrift!

#1 Door je dieet mis je leuke dingen

Als je over tien jaar vanaf nu nadenkt over deze periode van je leven, wil je dan zien dat een dieet jouw leven beheerste en de controle had over al jouw acties en dat je daardoor spannende gebeurtenissen hebt gemist?

Dagreisjes, met je vriendinnen stappen, verjaardagen en uit eten gaan horen bij het leven.

Wanneer dergelijke gebeurtenissen arriveren en je eerste gedachte is: "Daar zal eten zijn, dat zal me verleiden om me niet aan mijn dieet te houden! Ik blijf liever thuis, zodat ik me daar geen zorgen over hoef te maken! ", dan is het misschien tijd om te breken met je dieet.

#2 Door je dieet denk je alleen nog maar aan eten

Diëten hebben vaak strikte regels. Deze regels kunnen leiden tot constante gedachten over wat je wel en niet moet eten.

Genieten van het leven in het moment is zo belangrijk, maar zal dat niet lukken als je voortdurend in angst zit over het wel of niet kunnen volgen van je dieet.

Als je overmand wordt met gedachten over wat je hebt gegeten en hoeveel je nog hebt om te eten, is dat een slecht teken.

#3 Door je dieet gaat je gewicht op en neer (jojo-effect)

Niet iedereen gaat op een dieet om gewicht te verliezen: een dieet kan worden voorgeschreven vanwege gezondheidsproblemen. Dat is helemaal anders dan een dieet om "de laatste 5 kilo te verliezen"

Een jojo-effect van je gewicht kan je stofwisseling in de war brengen en veroorzaakt dan serieuze stress voor de rest van je lichaam. Als je merkt dat je jojoot  tussen 2,5 en 9 kilo elke paar maanden, is het mogelijk dat het dieet niet goed is voor jou.

#4 Door je dieet haal je voortdurend uit naar je lichaam

Ben je afgevallen door het volgen van een dieet, maar blijf je toch je lichaam haten?

Dit kan een teken zijn dat géén dieet jou gaat helpen te houden van je eigen lichaam. Je zal moeten werken aan het waarderen en respecteren van je lichaam, omdat anders geen dieet of de mate van gewichtsverlies dan ooit "genoeg" zal zijn.

Jezelf straffen over hoe je eruit ziet, zal alleen zorgen dat je je ongemakkelijk voelt, ongeacht je gewicht. Je moet je focus op een dieet verplaatsen naar een manier om te leren van je lichaam te houden zoals het is.

#5 Je ziet jezelf niet op deze manier eten over vijf jaar

Kijk vanaf nu eens vijf jaar vooruit.

Zul je in staat zijn om deze eetgewoonten vol te houden? Is jouw dieet realistisch voor de rest van je leven?

Als je antwoorden "nee" zijn, dan is het misschien tijd om te ontdekken wat wel haalbaar en realistisch is voor jou.

Er is geen reden waarom je zo moet eten als hoe je nu doet als het niet echt zinvol voor je is op lange termijn.

Weet jij nog een teken dat je een dieet te serieus neemt en die hier eigenlijk niet mag ontbreken? Deel het met mij in het commentaarveld hieronder.
Op jouw succes,
Klaziena Waerts

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Print Friendly

Comment Section

1 reactie op “5 tekenen dat je je dieet te serieus neemt


Door Marieke op 8 juni 2017

Zou het misschien soms ook kunnen komen omdat ik diëten eigenlijk nooit serieus genoeg nam.
Ik lees alles,dan denk ik, dat-of dat-lijkt me wel iets.
En zo steel ik van ieder dieet wat en rommel maar wat aan.
Het funeste is dat ik in de avond mijn discipline aan de wilgen hang.en dat vlak voor het slapen gaan.
Schandalig.
Nu ben ik op vakantie.
Houd me aan mijn eigen regels,en ben na vijf dagen nog niet genoeg tot rust gekomen om jouw prachtige boek te gaan lezen...gelukkig telt juni nog 21dagen.op naar het herstel(van mijn zelfvertrouwen.)

Plaats een reactie


*


GRATIS
Klaziena Waerts
Zelf heb ik bijna 25 jaar enorm last gehad van emotie eten en eetbuien. Gelukkig heb ik toen ontdekt hoe ik mezelf kon helpen. Om jou veel leed, frustratie, schaamte en schuld te besparen is het mijn doel jou weer te laten genieten van eten zonder schaamte of schuldgevoel. Kortom, je krijgt weer een gezonde emotionele - ook wel 'harmonieuze' relatie met eten. Graag geef ik mijn ontdekking door :)